lørdag 23. april 2011

Gutteklær -et tabuord?

Etter å ha startet en nettbutikk kun for gutter har vi fått mange forskjellige reaksjoner. Det er selvfølgelig veldig hyggelig at de aller, aller fleste er veldig positive:) På den andre siden så er det jo også noen som mener at begrepene gutteklær og jenteklær ikke burde finnes, men at man heller skal omtale klær til barn som barneklær, uavhengig av kjønn.


Selv har jeg litt delte meninger om dette. Jeg synes det er flott med fargerike og glade plagg som  passer like fint til gutter som jenter og selv synes jeg at mange av de klærne vi har i butikken er ganske kjønnsnøytrale. Mange av våre venninner handler klær til jentene sine hos oss fordi de synes det er vanskelig å finne tøffe, rosafrie klær til jentene sine:)


 Grunnen til at vi startet guttelus.no var jo fordi vi syntes det var så utrolig skjev fordeling av gutteklær og jenteklær i butikkene rundt om. Vi ser jo også at mye av det tøyet som er laget for gutter ofte er mørke i fargen og har store, fæle motiver. Det har selvfølgelig blitt mye bedre de siste årene og vi vet jo at man kan finne veldig mye fint til gutter nå. Ideen vår var å samle alle de fine gutteklærne i en butikk og samtidig fokusere på at gutteklærne skal ha god kvalitet, være behagelige å ha på og være konkurransedyktige i pris.

Hva synes dere?
Er det greit med gutteklær og jenteklær?

10 kommentarer:

 1. Hihi...jeg har selv kommet over mammaer som mener at alt skal være så kjønnsnøytralt ;-) Man kan jo av og til føle man er en dårlig mor fordi man kler gutten sin i bare blått (opplevd, men ekstremt sjeldent). Jeg synes det er flott med både gutteklær, jenteklær og unisexklær jeg (har til og med kledd på gutten min en rosa skjorte :-P) Jeg forstår egentlig ikke problemet jeg da, og synes dere har en flott butikk/bra konsept og stå på med å finne masse fine GUTTEklær som vi kan velge i :-D

  SvarSlett
 2. Det er litt pussig det med babyklær og farger. Jeg så på TVen om ei som jobbet på fødeavdelingen. Og hun sa at mødre reagerte ikke hvis de hadde gjort en feil og kledd på jentebabyen med blått. Men hvis de hadde kledd på guttebabyen deres med rosa, så kunne det bli baluba :-O

  SvarSlett
 3. Ja, og dette gjelder jo egentlig jenter og kvinner i alle aldre. Det er OK at jenter går i tøffere klær som er beregnet på gutter, men om gutter hadde gått i skjørt ville det blitt helt andre reaksjoner...

  SvarSlett
 4. Det er jo en forskjell synes jeg. Masse nøytralt som kan brukes til begge kjønn, men jeg må si at jeg aldri (uten om dåpsdagen) kommer til å ta min sønn en kjole/skjørt eller noe i den duren. (om han ikke selv ønsker dette når han blir større, men da den tid hehe) og da blir det jo forskjell.
  Og synes det er topp at dere har samlet flotte klær et sted, for er vanskelig å finne mye pent til gutter. Man må da virkelig lete, er ikke bare å gå inn i butikken og ha vanskeligheter å bestemme seg. Blir heller glad om jeg faktisk finner noe jeg liker.. Sån burde de ikke være..

  Stå på!

  Klem

  SvarSlett
 5. Jeg synes man må ha "nisjebutikker" også. For det er jo på en måte det Guttelus.no er - spesialisert på ett felt, gutteklær og tilbehør.
  Hvis alle skal ha alt, resulterer det i en jungel der ingen finner frem til slutt, og begrepet "konkurransedyktig i markedet" vil etterhvert bli utvasket.
  Enhver butikk/bedrift e.l. må ha en spesifikk retning for driften, for ellers roter man seg selv og sine kunder inn i denne berømte jungelen.

  Stå på som dere har gjort tidligere! Og det ER vanskelig å få tak i gutteklær, og evnt ikke-jentete klær. En supersmart idé, og synes det er drittøft at dere turte å satse! :)

  SvarSlett
 6. Jeg har jo skrevet om dette tidligere - jeg er i utgangspunktet mot en veldig kjønnsdeling. Men når det nå har blitt som det er, synes jeg det er strålende med en butikk for gutta - som mamma til tre gutter ser jeg at det er så lite å velge i iforhold til jenteklær. Guttelus har dessuten klær som også jenter kan bruke.

  SvarSlett
 7. Jeg synes det er helt greit med gutteklær og jenteklær men må si jeg og har funnet klær til gromgutten min i jenteavdelingene i butikker... lyse fine pysjer når han var baby osv..
  Jeg er fan av at klærne til Dylan skal være skikkelig gutteklær og at det da er tydelig at han er gutt..
  Men det kan godt hende han får en lyserosa skjorte til dressen sin når han er 5... det som er viktig, er uansett at han og vi liker de klærne han går i.. ....og at de er behagelige..

  Wendy
  Er veldig glad i konseptet deres og snart snart skal vi ha den paradis walstickersen..om dere har fler når gangen vår blir klar og jeg får overtalt gubben :-))

  SvarSlett
 8. Jeg syns det er helt topp at dere har en guttebutikk. Som du skriver er det veeeeldig mye mer å finne til jenter. Å kalle det gutteklær og jenteklær er meg helt likegyldig.
  Jeg liker butikken din, Marianne. Det er noe eget og det er det som gjør deg og ditt konsept så spesielt!

  SvarSlett
 9. Flott med egen butikk hvor man finner gutteklær, for det ER et mye dårligere utvalg. Selv synes jeg jenter kan kle seg i blått og gutter i rosa, men da blir det jo vanskelig å se hvilket kjønn barnet har, særlig når de er små (uten hår som kan tilsi om det er gutt eller jente).. Selv foretrekker jeg nostalgiske klær som gjør sønnen min fin og guttete, men ikke "kul" og "tøff" som mange kjedebutikker har fyllt opp med.

  SvarSlett
 10. Selv om jeg ikke har handlet så kjempemye hos guttelus digger jeg at det finnes en butikk med bare gutteklær!! Det er sååååå mye jenteklær i butikkene og med store stygge 'plast-trykk'! Hipp hurra for fine gutteklær!

  SvarSlett